HSP Coaching

Met hoogsensitiviteit van overleven naar leven vanuit flow

Geniet van jouw kwaliteiten

Ben jij hoogsensitief en worstel je met alle dagelijkse prikkels? Ben je ’s avonds vaak vermoeid, pieker je veel of heb je soms slaapproblemen? Ga je regelmatig over je eigen grenzen heen maar heb je geen idee hoe dat te veranderen? Je reageert soms met meer irritatie naar je partner (en kinderen) dan je eigenlijk wilt. Misschien ben je zelfs wel in een burn-out beland.

Als je heel eerlijk bent naar jezelf zit je in de overleef modus en ben je vooral bezig met het afvinken van je to-do lijstjes. Je bent de hele dag aan het ‘moeten’ en hebt nauwelijks nog tijd voor jezelf. Je wilt het wel anders maar vraagt je af: “Hoe dan?” Je ervaart je hooggevoeligheid vooral als lastig en vervelend.

Zo hoeft het niet te zijn! Ik help je graag om beter om te leren gaan met je fantastische (hoog)gevoeligheid zodat je kunt gaan genieten van jouw kwaliteiten als HSP-er.  

De eerste stap

Ik coach hooggevoelige mensen met een druk leven met veel verantwoordelijkheden zoals (eigen) werk, een huishouden runnen, vrienden zien en sommigen ook de zorg voor een gezin met kinderen. Ik help je graag om de sparkel weer terug te vinden in je dagelijkse leven. Samen kijken we hoe je je hooggevoeligheid als kwaliteit in plaats van als last kunt gaan ervaren. Ik leer je om beter voor jezelf te zorgen door tijd voor jezelf te creëren en je batterij weer op te laden. En…… heel belangrijk….. om je grenzen aan te geven daar waar nodig. Ik kijk samen met jou wat er wél mogelijk is in jouw volle agenda met kleine concrete en haalbare stapjes.

Start today and live the life your meant to live.

Met mijn HSP coaching traject krijg je inzichten in:

  • Welke activiteiten jou energie geven en welke activiteiten je energie kosten waardoor je bewuster gaat kiezen wat je wel en niet doet. Hierdoor ben je aan het einde van de dag minder vermoeid en sta je ’s ochtends uitgerust op.
  • Prikkelverwerking en wat jij nodig hebt om overprikkeling te voorkomen. We staan stil bij het integreren van kleine rust momentjes voor jezelf zodat je beter in balans blijft.
  • Welke vorm van ontspanning voor jou werkt en hoe je die in kunt passen in je leven. Tijdens het traject krijg je een aantal oefeningen met als doel ontspanning. Je voelt je daardoor minder opgejaagd.
  • In welke situaties je over je eigen grenzen gaat en hoe je die beter kunt gaan bewaken en aangeven. Je durft keuzes te maken die goed zijn voor jou.
  • Welke kwaliteiten jij als HSP-er hebt waardoor je je (hoog)gevoeligheid meer gaat waarderen.
  • De kracht van positieve gedachten. Door dit toe te passen kun je meer vreugde en dankbaarheid ervaren.

Ik neem je mee op jouw pad om je hooggevoeligheid als kracht te ervaren

Natuurlijk ben ik ervaringsdeskundige en zelf hoogsensitief. Ik ben in het verleden flink over mijn grenzen gegaan en deed veel te veel “omdat het nu eenmaal zo hoort” en van me verwacht werd. Zeker in de tijd dat ik alleenstaande moeder was van mijn toen peuterzoon met een parttime baan leefde ik in een staat van continue overprikkeling en oververmoeid zijn. Ik vond dat ik het gewoon moest kunnen net als iedereen.

Ik ben een natuurmens (zoals veel HSP), heb jarenlang bij Staatsbosbeheer gewerkt en wandel zelf heel graag door de natuur. Niet zo gek dus dat ik ervoor gekozen heb om als HSP coach buiten in het bos te coachen. Dat betekent dat ik mijn coachgesprekken wandelend op een mooie plek in de natuur doe, doorgaans in de buurt van Arnhem/De Veluwe. Het bos is mijn ‘natuurlijke coachruimte’ en biedt van zichzelf al veel rust en ruimte in je hoofd voor jou als HSP. De natuur is altijd al de plek geweest waar ik me thuis voel, waar ik tot rust kom, waar ik op kan laden. Ik hoop dat jij dat ook zo zal ervaren tijdens onze coach wandelingen.

Wat zeggen anderen

Remke Vos

Op het moment dat ik het het hardste nodig had kwam dat ene bericht voorbij. Samen met Kim wandelen in de natuur, op zoek naar rust, nieuwe verbinding met mezelf en begrip voor wie ik ben en hoe ik hier gekomen ben.

Niet altijd even makkelijk, want geconfronteerd worden met oud zeer, jezelf op bepaalde punten keer op keer tegenkomen is voor niemand echt een hobby. Wat heb ik veel geleerd, ik ben tot inzichten gekomen en Kim wist, keer op keer, op subtiele wijze de vinger op die ene plek te leggen (met inachtneming van alle corona maatregelen natuurlijk;).

Door stil te staan in de natuur, te aarden met de moeder en dan tevens aan te geven dat ik het best wat langzamer aan kan (en mag) doen. Werken met wat de natuur te bieden heeft werkt, en Kim weet dat heel goed toe te passen. Ik zou iedereen die meer over zichzelf wil leren aanraden met Kim te wandelen.

Roos Willems (49)

Ik ben blij en dankbaar dat dit op het juiste moment op mijn pad is gekomen. Ik weet nog goed hoe ik mij voelde toen ik begon met de eerste sessie. Ik was erg somber en gespannen en had zeer weinig energie. Ik voelde mij wel heel snel op mijn gemak omdat jij heel open was, veel ruimte gaf voor alles wat er naar boven kwam, en rust en stabiliteit uitstraalde. Wat ik zo bijzonder en fijn vond aan de sessies is:

  • de natuur heel intens beleven met al je zintuigen en als een boodschapper en spiegel ervaren.
  • de mooie oefeningen in en met de natuur die veel inzichten/ ontspanning/ bewustwording/ verheldering/ inspiratie gaven, mede door de vraagstellingen daarbij.
  • de bijzondere en mooie gesprekken die ontstonden, en het samen in de natuur zijn en deze echt heel bewust ervaren en inzetten voor een groter doel.

Nogmaals heel erg bedankt voor deze bijzondere ervaringen Kim, ik draag dit met mij mee en de handvatten kan ik in mijn verdere leven op terugvallen.

Let’s do it!

Houd je van de natuur en heb je zin om tijdens het wandelen eenvoudige oefeningen te doen om meer tot rust te komen? Vraag dan de 10 gratis wandeloefeningen aan voor meer ontspanning en balans in je leven. Je krijgt ze per mail toegestuurd.

JA, ik heb zin om zelf de natuur in te gaan met 10 gratis wandeloefeningen*.

Gratis kennismakingswandeling

Ben je hoogsensitief en wil je de eerste stap maken van overleven naar leven vanuit flow? Vraag dan nu een gratis kennismakingswandeling aan van ongeveer een uur in omgeving Arnhem. Exacte locatie, datum en tijd in overleg.

JA, ik wil een gratis kennismakingswandeling doen*.

*Je schrijft je ook meteen in voor gratis inspiratie over hooggevoeligheid en natuur in de Nature Moves e-mailnieuwsbrief. Je kunt je op elk moment met één klik weer afmelden.

Lopen is het beste medicijn

– Hippocrates –

Laat je me weten hoe je de meditaties vond?

Super leuk als je me laat weten hoe je de meditaties vond. Wat heb je ervaren? Voelde je je beter naderhand? Ga je ze nog eens vaker luisteren? En... welke meditatie of welk onderwerp zou je graag op mijn podcast luisteren?

Ik vind het echt fijn om van je te horen.

Dus - laat je berichtje even achter hier beneden! Ik ben je ontzettend dankbaar. 

12 + 6 =