Hallo, ik ben Kim

En ja, ik ben hoogsensitief

Hard werken …

Jarenlang heb ik in loondienst gewerkt met dagen op kantoor. Op doorzettingsvermogen en wilskracht hield ik het vol. Ik begreep niet hoe mijn collega’s meer uren konden werken en dat makkelijk volhielden en ik niet. Ik was vaak moe, down, snel emotioneel en ik was gefrustreerd omdat het werken me niet goed lukte. Alles in mij schreeuwde dat ik dit niet wilde. Toch probeerde ik net zo te zijn als mijn collega’s. Ik wist dat ik in de ogen van veel mensen een super leuke baan had dus ik vertelde mezelf dat ik niet moest klagen. Ondertussen gaf het me veel stress en was ik regelmatig kortere periodes overwerkt. Tot ik uiteindelijk met een hernia in een fikse burn-out terecht kwam. Ik dacht nog wel dat ik goed luisterde naar mijn lichaam en mijn grenzen. Niks was minder waar.

Look deep into nature and then
you will understand everything better

– Albert Einstein –

Andere keuzes maken

Te weten dat je hoogsensitief bent is het begin maar de werkelijke uitdaging is ernaar te gaan leven en andere keuzes te gaan maken voor jezelf. Ik zie nu dat ik een baan had die niet werkelijk bij me paste en die teveel van me vroeg ook al vond ik dat ik dat toch gewoon moest kunnen net als iedereen. In een loopbaantraject ontdekte ik dat ik graag als coach wilde werken. Ik wilde mensen helpen en met persoonlijke processen bezig zijn. Daarbij zouden mijn kwaliteiten beter tot zijn recht komen en het zou me veel minder moeite kosten. Uiteindelijk kwam ik letterlijk en figuurlijk zo vast te zitten en was ik zo op, dat ik voor mijn gevoel niks anders kon dan ontslag te nemen. Eindelijk durfde ik de stap te zetten en als ZZP-er te beginnen om te gaan doen wat werkelijk bij me past.

Ik ging beter naar mijn grenzen luisteren en naar wat ik als HSP nodig heb. Ik ervaar daardoor nu meer lichtheid, meer energie en ik kan meer genieten van het leven. Kortom: de verandering van human doing naar human being. In plaats van hard werken en voldoen aan wat er van me verwacht werd, kan ik nu werken vanuit moeiteloosheid, flow en plezier. Ik deel mijn dag en mijn week in zoals het goed (en noodzakelijk) is voor mij rekening houdend met mijn gevoeligheid. Zo doe ik bijvoorbeeld regelmatig een powernapje in de middag om tot rust te komen. Ook met vrienden maak ik andere keuzes dan vroeger. Zo ga ik niet mee naar een druk festival met harde muziek. En kies ik eerder voor thuis slapen dan ergens blijven slapen zodat ik naar huis kan wanneer het genoeg is. Ik zorg dat ik niet elke avond weg ben zodat ik voldoende rust krijg. Zo blijft mijn energie goed in balans.

Leven vanuit flow

Ik zie om me heen dat veel HSP’s (nog) meer trouw kunnen zijn aan zichzelf door hun gevoeligheid te respecteren. Het is de kunst om werkelijk luisteren naar je eigen grenzen en daarnaar te handelen. Graag wandel ik een stukje met je mee om je te ondersteunen, tips te geven, zelfvertrouwen te geven en samen met jou te ontdekken hoe je optimaal kunt genieten van jouw leven als HSP en de beste versie van jezelf wordt. Ik wens het je toe dat je je hooggevoeligheid als prachtige eigenschap gaat zien en dankbaar kan zijn voor de kwaliteiten die jij als HSP hebt. Je hebt de wereld zoveel te bieden! Je kunt als geen ander je intuïtie volgen zodat je kunt gaan stralen en in je kracht kunt gaan staan. Als jij je beste leven leeft, zul je de mensen om je heen raken zodat ook zij kunnen gaan stralen. Hoe mooi is dat……?!

Wat maakt dat ik buiten coach?

Als kind al kwam ik graag in de Veluwse bossen en vond ik niks leuker dan in de bergen wandelen in onze zomervakanties. Als ergens een klimboom stond, zat ik er in. Zonder het te beseffen voelde ik aan dat de rust van de natuur mij goed deed en dat ik er helemaal mezelf kon zijn. Vanuit mijn liefde voor de natuur ben ik Bos- en Natuurbeheer gaan studeren en heb ik daarna jarenlang bij Staatsbosbeheer gewerkt. Ik leerde daar veel over de positieve effecten van de natuur op je gezondheid. Nog steeds ben ik graag buiten, wandel ik vaak met vriendinnen, ga ik regelmatig alleen naar het bos om van de stilte te genieten en te mijmeren en een paar keer per jaar wandel ik drie dagen achter elkaar met mijn partner. Heerlijk! Niet zo raar dus dat ik ervoor gekozen heb om buiten te gaan coachen.

Nature Moves You

Nature Moves staat voor zowel letterlijk als figuurlijk in beweging komen. Juist voor mensen die hoogsensitief zijn, is het bos de ideale coach locatie. De natuur is prikkelarm, geeft rust en ruimte waardoor je kunt ontspannen. Door te wandelen en je voeten op de grond te voelen, kom je uit je hoofd in je lichaam en bij je gevoel. De symboliek van de natuur helpt je soms op verrassende wijze aan nieuwe inzichten. Door te wandelen, verkennen we letterlijk en figuurlijk nieuwe paden. De grootsheid van de natuur helpt je om te relativeren. De natuur oordeelt niet en brengt je naar Zijn en genieten.

Zoals de natuurbeschermer John Muir het zo mooi verwoord: “Door naar buiten te gaan, merkte ik, ging ik eigenlijk naar binnen”.

Door naar buiten te gaan, merkte ik,
ging ik eigenlijk naar binnen

– John Muir –

Mijn opleidingen

Bos- en Natuurbeheer op Larenstein (Van Hall Larenstein – hvhl.nl)
Sprit of Nature gids bij Stichting NatuurWijs (NatuurWijs – De natuur als klaslokaal)
Natuurcoach bij Innersteps (Opleiding natuurcoaching en wandelcoaching – Innersteps)
Wandelcoach bij Het Coach Bureau (Wandelcoaching & Wandelcoach Opleidingen).
Naast coach ben ik biodanza docent. Zie mijn biodanza website.

Laat je me weten hoe je de meditaties vond?

Super leuk als je me laat weten hoe je de meditaties vond. Wat heb je ervaren? Voelde je je beter naderhand? Ga je ze nog eens vaker luisteren? En... welke meditatie of welk onderwerp zou je graag op mijn podcast luisteren?

Ik vind het echt fijn om van je te horen.

Dus - laat je berichtje even achter hier beneden! Ik ben je ontzettend dankbaar. 

8 + 12 =