Praktische informatie

HSP coach trajecten – locatie, duur, tarief

HSP Coach traject

Mijn HSP coach traject bestaat doorgaans uit uit zes tot acht coachwandelingen met tussenpozen van 2 weken (soms wat meer, soms wat minder). Tijdens elke wandeling doen we een stilte- of zintuigen oefening om meer rust te ervaren in jezelf. Tussen de wandelingen door kun je me mailen of appen met vragen of als je ergens tegenaan loopt. Natuurlijk is het goed als je wekelijks gaat wandelen in de natuur. Je kunt de meditaties in mijn podcast als inspiratie gebruiken.

Arnhem – Velp – Rheden – Oosterbeek

De wandelingen duren ongeveer 1,5 uur en vinden plaats in de natuur in omgeving Arnhem/ Velp/ Rheden/ Oosterbeek / Veluwezoom. De exacte locatie bepalen we in overleg afhankelijk van waar je woont.

Tarief HSP coaching

De kosten voor mijn HSP coach traject zijn afhankelijk van het exacte aantal wandelcoach sessies die we doen. Als richtlijn kun je denken aan €750,– tot €1.000,– per traject.

Ik bied een wandelcoach traject op maat. Na een gratis HSP Inzichtwandeling doe ik je een voorstel met een concreet een stappenplan en bijbehorende kosten. De HSP Inzichttwandeling is geheel vrijblijvend. Meer info – klik HIER.

Lees hieronder ook de veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet bij? Mail of app me dan gerust. Mail: info@nature-moves.nl. Whatsapp: 06-28034768

A journey of a thousand miles begins with a single step

– Lao Tzu –

Ja, maar …. veel gestelde vragen

Ik weet niet zeker of ik hoogsensitief ben. Kan ik dan het HSP coach traject wel doen?

Ja hoor, dat kan zeker. Veel mensen weten aan het begin van het traject nog niet helemaal zeker of ze hoogsensitief zijn. We gebruiken dan het coach traject mede om antwoord te krijgen op die vraag. Je hoeft je overigens niet in alle kenmerken van hooggevoeligheid te herkennen om HSP-er te zijn. Vaak herken je je wel in een deel van de kenmerken. We gebruiken het HSP coach traject om met die kenmerken om te leren gaan waar jij het meeste last van hebt.

Ik heb niet zo’n goede conditie. Kan ik dan het HSP coach traject wel buiten doen?

Ja hoor, dat kan. Ik pas het tempo en de afstand van de wandelingen aan op jouw fysieke mogelijkheden. We bespreken vooraf hoe dit er voor jou uitziet.

Ik weet niet of ik wel een heel traject wil doen. Kan ik ook losse coach wandelingen doen?

In principe werk ik graag met trajecten omdat veranderen en andere gewoonten aanleren nu eenmaal tijd kost. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Wil je een losse coach sessie, neem dan contact met me op en vertel jouw idee hierover. We bespreken dan samen of dit een optie voor je is of dat een traject toch beter is voor jouw vraag.

Ik heb weinig geld. Kan ik het HSP coach traject vergoed krijgen van mijn werkgever?

Meestal is dat inderdaad mogelijk. De meeste werkgevers hebben een jaarlijks budget voor persoonlijke ontwikkeling voor hun medewerkers. Dit budget kun je inzetten voor mijn coachtraject. Overleg met je leidinggevende en/of HR medewerker wat de mogelijkheden voor jou zijn. Zit je (gedeeltelijk) ziek thuis omdat je bijvoorbeeld overwerkt of burn-out bent? Dan kun je coaching inzetten als onderdeel van je re-integratie traject. Vraag je bedrijfsarts naar de mogelijkheden.

Ja, maar …. veel gestelde vragen

Ik weet niet zo goed wat wandelcoaching is. Wat zijn de voordelen van het buiten coachen?

Voor de meeste HSP-ers is het buiten in de natuur zijn heel fijn. Je komt tot rust, laadt je batterij weer op en krijgt meer ruimte in je hoofd door de ruimte om je heen. Door te wandelen kom je fysiek in beweging waardoor je automatisch ook mentaal makkelijker een eerste stap zet. Ik zet specifieke werkvormen in waarbij de natuur ondersteunend werkt aan jouw proces. De natuur biedt daarbij een prachtige spiegel en geeft je soms onverwachte mooie metaforen voor jouw persoonlijke situatie. Zo kunnen er spontaan nieuwe inzichten ontstaan die je mee kunt nemen naar je dagelijkse leven. Je zult zien dat het wandelen in de natuur alleen al je ontspanning zal geven. Vaak hoor ik terug van mijn klanten dat ze na het coach traject zelf blijven wandelen omdat ze het zo fijn vinden!

Wat nou als het slecht weer is? Gaan we dan ook naar buiten?

We wandelen ook als het regent of als het koud is. Zoals het reclamespotje van een bekend outdoor bedrijf zo mooi zegt: “Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel”. Natuurlijk zijn er extreme weersomstandigheden zoals harde storm of onweer waardoor het niet veilig is om in het bos te lopen. Is dat het geval, dan maken we kosteloos een nieuwe afspraak.

Ik heb het best druk. Hoeveel tijd kost het HSP coach traject eigenlijk?

Dat hangt helemaal af van jouw vraag en met welke regelmaat we afspreken. In principe is het fijn om elke twee weken een coach gesprek te hebben. Stel dat je het standaard coach traject doet van 6 sessies, dan zijn we dus zo’n 12 weken (3 maanden) samen onderweg. Kortere of langere coach trajecten zijn natuurlijk ook mogelijk. De wandelingen zijn altijd in onderling overleg op een dag en tijd dat het voor ons allebei goed past. Geef dus vooral jouw wensen aan.

Wat zeggen anderen

Charlotte Waardenburg (36)

Een natuurcoaching? Ik was benieuwd wat dat inhield en meldde me aan. Tijdens een wandeling in de natuur ga je aan de slag met een vraagstuk in je leven. In mijn geval: de balans vinden tussen werk, gezin en tijd voor mezelf.

Door heerlijk in de natuur te wandelen en dingen daar te visualiseren samen met Kim als coach kreeg ik meer inzicht in mijn dagelijkse patronen en handvatten om mee aan de slag te gaan om een betere balans voor mezelf te maken.

Kim is een hele fijne coach. Heel open en zonder oordeel. Ik kan iedereen deze natuur coaching aanraden.

Peter van Eck (61)

Ik ging het traject in met de gedachte dat we veel aan focustraining zouden doen maar dit is veel breder en dat kwam heel goed uit. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen. Als belangrijkste is het omdenken. Negatieve gedachten omzetten naar positieve. Het is me gelukt om negatieve ervaringen (en gedachten) te kunnen loslaten door je te focussen op de positieve dingen die tijdens de wandeling bespreekt en ervaart. Kim benadrukte telkens weer het positieve en herinnerde mij regelmatig aan mijn eigen geformuleerde doelstelling. Daarbij gaf ze me alle ruimte voor nieuwe inzichten. Natuurcoaching heeft als extra dimensie dat je gebruikt maakt van de elementen. Deze zijn zichtbaar, hoorbaar en voelbaar. En je kan ze ruiken. Ik heb hard gewerkt maar moet nog wat stappen zetten. Ik voelde me altijd vol respect behandeld en ik ben Kim erg dankbaar voor dit bijzondere traject!

Let’s do it!

Houd je van de natuur en heb je zin om tijdens het wandelen eenvoudige oefeningen te doen om meer tot rust te komen? Vraag dan de gratis wandeloefeningen aan. Je krijgt ze per mail toegestuurd.

JA, ik heb zin om zelf de natuur in te gaan met gratis wandeloefeningen*.

Gratis kennismakingswandeling

Ben jij hoogsensitief en wil je de eerste stap maken van overleven naar leven vanuit flow? Vraag dan nu een gratis kennismakingswandeling aan van ongeveer een uur in omgeving Arnhem. Exacte locatie, datum en tijd in overleg.

JA, ik wil geheel vrijblijvend een gratis kennismakingswandeling doen*.

*Je schrijft je ook meteen in voor gratis inspiratie over hooggevoeligheid en natuur in de Nature Moves e-mailnieuwsbrief. Je kunt je op elk moment met één klik weer afmelden.

Door naar buiten te gaan merkte ik,
ging ik eigenlijk naar binnen

– John Muir –

Laat je me weten hoe je de meditaties vond?

Super leuk als je me laat weten hoe je de meditaties vond. Wat heb je ervaren? Voelde je je beter naderhand? Ga je ze nog eens vaker luisteren? En... welke meditatie of welk onderwerp zou je graag op mijn podcast luisteren?

Ik vind het echt fijn om van je te horen.

Dus - laat je berichtje even achter hier beneden! Ik ben je ontzettend dankbaar. 

7 + 3 =