Reviews

De resultaten van mijn klanten en hoe ze mij als coach ervaren

Lonneke (28)

Ik ben met het coachtraject begonnen omdat ik altijd moe was en mijn energiehuishouding niet goed kreeg. Ik had te weinig energie om de dingen te doen die ik graag wilde doen. Eerst twijfelde ik wel omdat ik dacht “Ik weet dat toch allemaal al” en “Kan ik er nog wel wat van leren”. Je weet wel – van die basisdingen als op tijd naar bed, gezond eten, genoeg beweging. Dat is niet nieuw voor me. Maar nu na het traject kan ik zeggen dat ik er wel heel veel aan heb gehad en dat ik best nog wat blinde vlekken had. Ik dacht dat vooral mijn werk een grote energievreter was maar nu weet ik dat het niet alleen lag aan mijn werk. Ik deed zelf ook nog best wat dingen waar ik overprikkeld van raakte. Dat zie ik nu helderder en beter.

De coachwandelingen met Kim hebben me geholpen me meer bewust te worden van hoe ik het beste met mijn energie om kan gaan. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat als ik heel weinig energie heb ook de kleine dingen al teveel kunnen zijn en dat ik daar dan al overprikkeld van raak. Ik ging te vaak over mijn eigen grenzen heen waardoor ik telkens niet herstelde. Ik dacht voor het coachtraject “Ik doe al zo weinig in vergelijking met andere mensen”. Maar zelfs dat was toen al teveel. Ik ben me daar nu meer bewust van. En ik vind nu minder dat ik alles  zou moeten kunnen wat andere mensen ook kunnen. Ik heb meer geaccepteerd dat ik hoogsensitief en dat ik mijn eigen grenzen eerder tegenkom dan veel andere mensen. Daardoor neem ik nu meer rust en luister ik beter naar mijn grenzen waardoor het steeds beter met me gaat.

Toen ik begon had ik veel minder energie dan nu. Ik stond echt op de automatische piloot en ik ging gewoon door. Eigenlijk voelde ik helemaal niet meer hoe het met me ging. Ik was krampachtig en stond in de overleef stand zonder dat ik het zelf in de gaten had. Ik zie nu pas hoe ver ik toen eigenlijk heen was. Pas later, tijdens het coachtraject, toen ik meer ging ontspannen, kwam ik weer in contact met mezelf en daarmee kwam er ook verdriet los. Dat was nodig. Het gaat nu beter met me. Mijn stemming is 100.000 keer beter geworden. Ik ben er nog niet qua energie maar ik ben wel aan het opbouwen en ik voel me veel gelukkiger en blijer.

Kim vraagt behoorlijk goed door…. ook als ik soms weerstand voelde en uiteindelijk kwamen we dan juist bij dingen dat ik dacht “Oh ja…..”. Kim doet dat in een heel fijn tempo. Soms laat ze het even rusten, gaf me de tijd en dan vroeg ze daarna toch door daar waar het nodig was. Vaak gingen we dan ook even ergens rustig zitten. Dat is heel prettig want soms kon ik niet meteen bij mijn emotie, dat duurde dan even.

Ik vond de energetische oefeningen die we gedaan hebben heel fijn en ook de keren dat we de diepte in gingen en aan mijn innerlijk kind stukken hebben gewerkt. Ik ben nu meer bewust van wat er gebeurd als ik overprikkeld raak. Ik heb daar meer inzicht in gekregen en juist dat maakt het verschil. Wat ik me nog heel goed kan herinneren is die keer dat ik ‘JA’ heb gezegd tegen leven (in plaats van overleven). Dat was heel krachtig. Ook de affirmatie die we samen geformuleerd hebben, zeg ik nog steeds dagelijks tegen mezelf: “Het geluk kan niet op”. Daardoor ben ik nu een stuk positiever dan voordat ik aan het coachtraject begon.

Wat veranderd is vergeleken met voor het coachtraject is dat ik nu goed zorg voor mijn dagelijkse fysieke activiteit en daarbij beter binnen mijn grenzen blijf. Ik wandel nu vaker 2x per dag wat korter in plaats van 1x per week een lange wandeling. Ik wilde dan meteen ook ver lopen en liep flink stevig door. Waardoor het eigenlijk teveel voor me was. Nu wandel ik vaker en dan wat korter en in rustiger tempo. Dat werkt het beste voor mij nu.

Ik kan de coaching van Kim aanraden aan mensen die problemen hebben met hun vitaliteit en zoekende zijn hoe ze dat moeten aanpakken. Hoe ze hun dagelijkse leven zo kunnen inrichten dat het bij ze past qua energie. Dat is heel individueel en door de coachgesprekken kom je daar stapje voor stapje achter voor jezelf. Onze afspraken stonden ook altijd in mijn agenda als “vitaliteitswandeling”. Het coachtraject is goed voor mensen die nog niet zoveel weten van de basisdingen voor meer vitaliteit zoals slapen, voeding en zorgen voor voldoende beweging. En ook voor mensen die dat al wel weten maar nog steeds weinig energie hebben en een slagje dieper willen gaan. Juist het voelen van mijn dieper liggende emoties heeft mij verder geholpen.

Ik vond het heel prettig dat de coachgesprekken buiten in de natuur waren. Het herinnerende me er iedere keer aan dat ik wandelen ontzettend fijn vind en het buiten zijn goed voor me is. Ik heb ook heel veel mooie nieuwe wandelplekken ontdekt door het coachtraject. Ik woon hier nog niet zo heel lang dus ik had aangegeven dat ik graag nieuwe plekken wilde leren kennen. Nu het traject afgelopen is, moet en wil ik het zelf gaan doen – vaker de natuur in om lekker te gaan wandelen.

Look deep into nature and then
you will understand everything better

– Albert Einstein –

Natasja Korda (56)

Ik twijfelde eerst wel over het coachtraject van Kim omdat ik niet zeker weet of ik wel hoogsensitief ben. Ik herkende wel veel van wat Kim omschrijft op haar website en ik kende haar ook al. Dus uiteindelijk bedacht ik me dat het eigenlijk niet veel uitmaakt of ik nou hoogsensitief ben of niet. Omdat ik Kim al kende had ik wel vertrouwen in haar als coach en heb ik er toch voor gekozen een coachtraject te gaan doen.

Toen we begonnen zat ik niet zo lekker in mijn vel, voelde ik me leeg van binnen en ik wist niet wat ik wilde. Ik twijfelde veel en wilde meer ontspanning en rust in mezelf hebben. Tijdens het traject heb ik vooral gewerkt aan mijn grenzen voelen en aangeven. Natuurlijk ben ik nog aan het oefenen hiermee en is dat niet iets wat meteen altijd en overal lukt. Het gaat al wel stukken beter dan voor het coachtraject. Ik kan nu beter bij mezelf blijven waardoor ik ook mijn grenzen beter kan bewaken.

De oefening over wat me tegenhoudt in het dagelijkse leven (obstakels) heeft me veel inzicht gegeven. Ik ben me nu bewust dat ik het zelf ben die zorgt voor het grootste obstakel in mijn leven en niet de buitenwereld, niet de mensen om me heen. Ik ben nu milder en zachter naar mezelf. Naast het coachtraject hebben ook de boeken van Jan Geurtz me hierin geholpen. Als mijn innerlijke criticus weer eens tegen me aan het praten is, kan ik er nu vaak om grinniken en glimlachen. Ik neem mijn negatieve gedachten dus wat minder serieus en dat helpt enorm om me beter te voelen. 

Het was heel fijn dat we buiten in het bos wandelden tijdens de coachsessies. We deden vaak hele praktische oefeningen zoals luisteren naar de geluiden, kijken naar de bomen waardoor ik vanzelf op een gegeven moment minder in mijn hoofd zat. We waren niet alleen maar aan het praten maar juist ook met hele duidelijke oefeningen bezig. Dat vond ik heel prettig en maakte de coaching heel concreet. Zo hebben we een meditatie gedaan om me steviger en krachtiger te voelen. Na de meditatie nodigde Kim me uit om een natuurobject te zoeken en mee te nemen naar huis. Ik zag toen een steen liggen en heb die meegenomen. Telkens als ik de steen thuis zie liggen, denk ik weer aan die oefening en voel ik me meteen weer gegrond en krachtig. Ook heb ik thuis tekeningen gemaakt om de inzichten die ik had in de coachwandelingen te verbeelden. Ik vond het heel fijn dat Kim het elke keer zo concreet maakte.

Ik kan de coaching van Kim van harte aanbevelen aan mensen die meer in hun lijf willen komen. Mensen die veel in hun hoofd zitten, piekeren, veel gedachten hebben en niet helemaal happy zijn. Door het wandelen en de concrete oefeningen in het coachtraject kan ik nu veel beter mijn gepieker relativeren. Ik ben meer in contact met mijn lichaam en kan mijn grenzen nu beter voelen. Daardoor maak ik regelmatig andere keuzes in mijn dagelijkse leven en zorg ik een veel beter voor mezelf. Ik zit nu weer lekkerder in mijn vel! 

Christine Alblas

Ik liep nogal vast in mijn zelfvertrouwen. Ik geloofde niet voldoende in mezelf en mijn gedachten waren soms nogal donker. Ook liet ik veel van andere mensen binnenkomen. Ik kon de balans niet vinden en ik had het idee dat ik anders was dan anderen. Ik had het idee dat ik niet goed was zoals ik ben. Ik voelde me niet erg goed en was eigenlijk vrij depressief.

 Ik voelde aan dat ik coaching nodig had en ben op zoek gegaan naar een wandelcoach in de buurt. Dat leek me een hele fijne manier om coaching te krijgen. Ik wilde onderzoeken hoe ik beter om kan gaan met mijn hoogsensitiviteit. Toen zag de website van Kim. Het voelde erg goed en ik dacht: “Ik probeer het en dan zie ik wel”.

Eerst twijfelde ik wel om Kim te mailen en om het kennismakingsgesprek aan te vragen. Ik wist niet helemaal zeker of ik wel hoogsensitief ben. Ik had wel het idee dat dat zo is maar ik heb het daar nooit echt met mensen over gehad. En om het daar open over te hebben dat vond ik best spannend. Ik was bang dat Kim zou zeggen: “Je bent helemaal niet hoogsensitief”. Maar ik wist wel dat ik vrij sensitief ben dus dacht dat Kim me sowieso wel wat handvatten zou kunnen geven. Dus toen heb ik gewoon maar een poging gewaagd en Kim om te mailen en te vragen of ze mij kon helpen. Ons eerste gesprek voelde meteen al heel goed. Kim deed het op een hele rustige manier en laagdrempelig. Ik had het gevoel dat ik niks hoefde te bewijzen. Ik voelde me serieus genomen, dat was heel fijn.

Sinds ik het coachtraject heb gedaan is er veel veranderd in mijn leven. Ik heb vooral gewerkt aan mijn zelfvertrouwen. En aan het aangeven van mijn grens, het nee zeggen, wat ik best lastig vind. Ik kan nu beter de balans vinden tussen goed voor mezelf zorgen en er voor anderen kunnen zijn. Toen ik begon aan het coachtraject voelde ik me een beetje verloren en voelde ik me niet helemaal in balans. Ik voelde me vrij labiel. Ik was erg zoekende en daardoor wist ik allemaal niet zo goed meer. Ik voelde me vaak emotioneel en een beetje ‘overhoop’. Nu voel ik me veel stabieler, krachtiger, zelfverzekerder en heb ik echt weer mijn weg gevonden. Ik heb het gevoel dat ik mijn leven weer op orde heb en ik heb de meeste dagen veel energie. Het gaat goed met me en het leven lacht me weer toe. Ik heb ook besloten om de Camino te gaan lopen in april en daar kijk ik ontzettend naar uit! 

Ik heb het coachtraject ervaren als een hele zachte hand die me geholpen heeft de goede richting te vinden. Om de dingen weer te zien die ik ergens wel wist, maar die ik even kwijt was. Kim heeft me geholpen om weer te gronden. Om stil te staan en te kijken waar ik naartoe wil. En van daaruit de juiste stappen te zeten. 

Eén van de belangrijkste inzichten is weer weten wat mijn doelen zijn. Ik heb geleerd waar mijn angsten zitten waarmee ik mezelf tegenhoudt en wat eronder die angsten zit. Het moment van de oefening met nee zeggen (mijn grens aangeven) heeft me veel gedaan. Die is me echt bijgebleven. Ik weet nu dat ik de toekomst mag omarmen en niet bang hoef te zijn voor de toekomst. Omdat ik meer zelfvertrouwen heb, weet ik dat ik de toekomst aankan. Ik voel mijn grens steeds meer en meestal kan ik nu dichtbij mezelf blijven en mijn grens ook aangeven. Daardoor kan ik nu beter voor mezelf zorgen en heb ik meer energie  gekregen om te investeren in mijn vriendschappen en vaker mensen op te zoeken. De coach wandelingen hebben me geholpen met beter aarden waardoor ik beter bij mezelf kan blijven in het contact met andere mensen (met vrienden en op het werk).

De natuur was een hele grote kracht in de coachwandelingen van Kim. Bij een coachgesprek in een kamertje voel ik me vaak een beetje opgesloten. In het bos hielp de rust van de natuur me om alles op een rijtje te krijgen. Het wandelen hielp om vrijer te kunnen praten. In de natuur zijn helpt mij ook om meer gegrond te zijn en meer bewust te zijn van mezelf. Ik kan het HSP coachtraject van Kim aanbevelen aan alle mensen die hoogsensitief zijn en hun balans even kwijt zijn … en liever gecoacht worden in het bos dan binnen natuurlijk.  

 

Peter van Eck (60)

Nadat Kim mij had voorgesteld om een met haar een coachtraject in te gaan besefte ik dat dit goed zou kunnen aansluiten op een eerder (afgesloten) traject.

Ik ging het traject in met de gedachte dat we veel aan focustraining zouden doen maar dit is veel breder en dat kwam heel goed uit.

Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen. Als belangrijkste is het omdenken. Negatieve gedachten omzetten naar positieve. Het is me gelukt om negatieve ervaringen (en gedachten) te kunnen loslaten door je te focussen op de positieve dingen die tijdens de wandeling bespreekt en ervaart.

Kim benadrukte telkens weer het positieve en herinnerde mij regelmatig aan mijn eigen geformuleerde doelstelling. Daarbij gaf ze me alle ruimte voor nieuwe inzichten.

Natuurcoaching heeft als extra dimensie dat je gebruikt maakt van de elementen. Deze zijn zichtbaar, hoorbaar en voelbaar. En je kan ze ruiken.

Fijn dat we telkens geluk hadden met het weer. Dat een roedeltje zwijnen ons pad kruiste voelde echt als een cadeautje.

Ik heb hard gewerkt maar moet nog wat stappen zetten. Ik voelde me altijd vol respect behandeld en ik ben Kim erg dankbaar voor dit bijzondere traject!

Sharon van Kooten (22)

Kim is een oprechte, lieve en behulpzame vrouw. Ze heeft mij geholpen met inzichten in mijn problemen en belemmeringen. Ik worstel bijvoorbeeld regelmatig met mijn perfectionisme in mijn dagelijks leven. Kim wist steeds de goede vragen te stellen, waardoor ik erachter kwam hoe dit is gecreëerd in mijn leven. Uiteindelijk heeft dit gezorgd voor een stukje acceptatie.

Verder heeft ze een prettige stem om naar te luisteren en dit zorgde ervoor dat ik volledig tot rust kon komen tijdens de wandeling.

Het lopen in de natuur was voor mij als Hsp’er erg prettig, omdat ik daar volledig kon opladen. Kim is zelf ook hoogsensitief en daarmee gaf zij mij een gevoel dat ze mij begreep in dingen die ik vertelde.

Daarnaast luisterde Kim erg goed naar mij en haalde ze steeds weer dingen terug die ik eerder aangaf of in een andere sessie had verteld. Dit gaf mij het gevoel dat ze echt naar mij luisterde.

Al met al maakt dit haar een oprechte en goede wandelcoach die je kan helpen met verschillende vraagstukken

Door naar buiten te gaan, merkte ik,
ging ik eigenlijk naar binnen

– John Muir –

Roos Willems (49)

Ik ben blij en dankbaar dat dit op het juiste moment op mijn pad is gekomen. Toen ik deze oproep tegenkwam, zat ik middenin een traject waarin ik werd begeleid naar ander werk vanwege een burn-out en ik mijn huidig werk niet meer kan uitvoeren. Ik weet nog goed hoe ik mij voelde toen ik begon met de eerste sessie. Ik was erg somber en gespannen en had zeer weinig energie. Ik voelde mij wel heel snel op mijn gemak omdat jij heel open was, veel ruimte gaf voor alles wat er naar boven kwam, en rust en stabiliteit uitstraalde. 

Wat ik zo bijzonder en fijn vond aan de sessies is; 

-de natuur heel intens beleven met al je zintuigen en als een boodschapper en spiegel ervaren. 

– de mooie oefeningen in en met de natuur die veel inzichten/ ontspanning/ bewustwording/ verheldering/ inspiratie gaven, mede door de vraagstellingen daarbij.

-de bijzondere en mooie gesprekken die ontstonden, en het samen in de natuur zijn en deze echt heel bewust ervaren en inzetten voor een groter doel.

Nogmaals heel erg bedankt voor deze bijzondere ervaringen Kim, ik draag dit met mij mee en de handvatten kan ik in mijn verdere leven op terugvallen.

Remke Vos

Op het moment dat ik het het hardste nodig had kwam dat ene bericht voorbij. Samen met Kim wandelen in de natuur, op zoek naar rust, nieuwe verbinding met mezelf en begrip voor wie ik ben en hoe ik hier gekomen ben.

Niet altijd even makkelijk, want geconfronteerd worden met oud zeer, jezelf op bepaalde punten keer op keer tegenkomen is voor niemand echt een hobby. Wat heb ik veel geleerd, ik ben tot inzichten gekomen en Kim wist, keer op keer, op subtiele wijze de vinger op die ene plek te leggen (met inachtneming van alle corona maatregelen natuurlijk;). Door stil te staan in de natuur, te aarden met de moeder en dan tevens aan te geven dat ik het best wat langzamer aan kan (en mag) doen. Werken met wat de natuur te bieden heeft werkt, en Kim weet dat heel goed toe te passen. Ik zou iedereen die meer over zichzelf wil leren aanraden met Kim te wandelen.

Andrea Geurts (60)

Voor mij kwam bij de coaching  met Kim alles wat ik nodig had samen: Natuur, wandelen, voelen, openen, rust, vertragen, bewegen, beseffen, handelen en nog veel meer. Kim straalt van nature een zekere rust en vertrouwen uit. Ze gaf zich, net zo goed als ik als coachee deed, over aan wat er ontstond. 

Ze vertaalde soms mijn gedachten in eenvoudigere bewoording, waardoor ik zelf beter begreep wat ik zei ☺️. Al wandelend en pratend liet Kim me stilstaan of juist iets doen, waardoor ik mijzelf weer beter zag. 

Door dit natuur coaching traject met Kim hervond ik mijn innerlijk licht en begreep ik uiteindelijk wat mij te doen stond. 

Ik ben dankbaar dat ik proefkonijn mocht zijn voor Kim’s opleiding  tot natuurcoach.

Charlotte Waardenburg (36)

Een natuur coaching? Ik was benieuwd wat dat inhield en meldde me aan. Tijdens een wandeling in de natuurlijk ga je aan de slag met een vraagstuk in je leven. In mijn geval: de balans vinden tussen werk, gezin en tijd voor mezelf. Door heerlijk in de natuur te wandelen en dingen daar te visualiseren samen met Kim als coach kreeg ik meer inzicht in mijn dagelijkse patronen en handvatten om mee aan de slag te gaan om een betere balans voor mezelf te maken.

Kim is een hele fijne coach. Heel open en zonder oordeel. Ik kan iedereen deze natuur coaching aanraden.

Laat je me weten hoe je de meditaties vond?

Super leuk als je me laat weten hoe je de meditaties vond. Wat heb je ervaren? Voelde je je beter naderhand? Ga je ze nog eens vaker luisteren? En... welke meditatie of welk onderwerp zou je graag op mijn podcast luisteren?

Ik vind het echt fijn om van je te horen.

Dus - laat je berichtje even achter hier beneden! Ik ben je ontzettend dankbaar. 

14 + 6 =