Ik kan natuurlijk een verantwoorde inleiding houden, een “Hoe gaat het met je”  doen, wat koetjes en kalfjes en “oh – wat fijn dat de zon weer schijnt” en rustig aan deze blog opbouwen. Ik kan ook meteen maar zeggen wat ik je wil zeggen….

De heide bloeit!

Dus – Ga naar buiten!

Eigenlijk kan ik mijn blog nu net zo goed beëindigen want dit is mijn kernboodschap van vandaag aan jou.  Wat ik fantastisch zou vinden, is jou in actie te krijgen en je naar buiten te krijgen. Nu meteen in actie komen is misschien iets teveel gevraagd. Om nu meteen je mobiel te laten vallen (kan ik je sowieso afraden) en van de bank of de tuinstoel af te springen, je wandelschoenen aan te doen en de deur uit te lopen… dat is lastig, dat begrijp ik. Je zit natuurlijk ook niet voor niets nu hier te lezen. Bij mij zoiets vaak een moment van afleiding zoeken, van even willen ontspannen, een mini pauze willen ervaren. En ja – natuurlijk weet ik dat afleiding zoeken in mijn mailbox ofo p Facebook niet zorgt voor de werkelijke rust en ontspanning die ik zoek. Dat weet jij ook. En toch zit je nu te lezen.

Van goed voornemen naar actie

Wat veel beter werkt om op te laden is natuurlijk (ik weet het, jij weet het, iedereen weet het) in beweging komen, van die stoel afkomen en hop naar buiten! Lekker wandelen of fietsen. Bij deze dus de vraag om in ieder geval met je hoofd in actie te komen. Om te bedenken wanneer je deze week naar die prachtige bloeiende heide gaat die het landschap een paarse gloed geeft. Want die wil je niet missen! Je hebt vast nog wel ergens een ochtend, middag of avond vrij komende week (of een uurtje als je dichtbij de heide woont). Dus: bedenk wanneer het jou goed uitkomt en zet dit moment meteen in je agenda. Blokken die heide experience. Dat is hoe goede voornemens ook realiteit worden. Je plan concreet maken, inplannen en je aan je afspraak met jezelf houden.

Je kunt alleen gaan en er een heerlijk me time moment van maken. Je kunt met een vriend of vriendin gaan, er een kopje koffie of thee met een lekker taartje aan vast koppelen en er een qaulity time moment samen van te maken.

Natuur beleven

Zelf ben ik vorige week een middag naar de Posbank geweest in mijn uppie en heb ik genoten van in alle rust en stilte wandelen. Heerlijk is dat. Genieten van de rust van de natuur, van de zoemende insecten rond de hei, de roepende raaf in de lucht, het wuivende pijpenstrootje in de wind, de paarse bloemetjes van de hei. Heb je die al eens van (heel) dichtbij bekeken eigenlijk? Vele malen beter dan doelloos op mijn Facebook scrollen en op de bank hangen.

De ware ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen, maar uit het kijken met nieuwe ogen.”– Marcel Proust

Ben jij die ene persoon die niet alleen maar deze blog gelezen heeft maar ook echt naar de heide is gegaan? Fantastisch! En ik vind het ontzettend leuk te horen waar je van genoten hebt op de hei. Mail me gerust op info@nature-moves.nl

Naar de paarse heide

Weet je niet waar je de bloeiende heide kunt vinden bij jou in de buurt? Check dan eens:

www.staatsbosbeheer.nl

www.natuurmonumenten.nl

Samenwerkingsverband | Stichting LandschappenNL

Dan heb je de drie grootste terreinbeheerders van ons land te pakken en kun je bij jou in de buurt vast een mooi gebied en mooie wandelroute vinden op de paarse heide.

Coachtraject op de heide

Mocht je samen met mij over de heide willen wandelen – let me know! Niet gewoon voor de gezelligheid natuurlijk. Om door mij gecoacht te worden bedoel ik. Ik doe al mijn coach gesprekken wandelend en zet de natuur vaak in als spiegel, als symbool in mijn sessies. Dus wil je in je leven meet energie en vreugde ervaren? Ben je vaak vermoeid en weet je niet waar te beginnen? Ben je uit balans? Heb je het (veel) te druk en wordt je geleefd? Je wilt het anders maar je vraagt je af…. Hoe dan? Ik kan je helpen! Stuur me een mail (info@nature-moves.nl) om een GRATIS kennismakingswandeling in te plannen. Kun je gelijk die heide meepakken…. Twee vliegen in één klap.