Ben je al lekker naar buiten geweest de afgelopen dagen? Genieten van de zonnestralen, de warmte op je huid, de vitamine D die in je cellen aangemaakt wordt. Genieten van de jonge eendjes die achter moeder eend aanzwemmen, de prachtige kleuren van de paardenbloem, de bloesem van de fruitbomen, de narcissen en al die andere mooie bloeiers. Buiten in beweging zijn is goed voor je gezondheid en voor HSP-ers ook goed om tot rust te komen, te ont-prikkelen, weer bij jezelf te komen. In deze lente periode is het rivierlandschap mijn favoriet. Juist daar zie je veel kleurrijke bloesem, frisgroen gras en jonge eendjes en lammetjes. In de natuur is alles nu volop aan het groeien, meer en meer tot leven aan het komen.

Veel hooggevoelige mensen resoneren van binnen mee op wat er buiten in de natuur gebeurt. Misschien merk je dat in de lente je energie toeneemt, je vroeger wakker wordt omdat het eerder licht is en de vogels buiten fluiten, je meer zin hebt om erop uit te gaan omdat de zon schijnt. En misschien borrelen er ook nieuwe ideeën op. De lente is het ideale moment om nieuwe initiatieven te nemen. Om nieuwe plekken te ontdekken of een nieuwe hobby te beginnen. Voor mij is de lente met iets prachtigs nieuws begonnen: de lancering van mijn website! Yes – mijn HSP Coach bedrijf Nature Moves is online en out there.

Tip: ga er lekker eens op uit, maak een fijne wandeling, geef je ogen de kost en geniet van alles wat je ziet. Neem dan eens moment om (letterlijk) stil te staan (of ergens te gaan zitten) en te mijmeren over de vraag: “Wat mag er de komende maanden in jou groeien? Waar wil jij meer van in je leven?” Veel plezier!